15-03-13  TREK/Equirencontre 16/17/18/ Augustus 2013

De inschrijvingen voor de TREK kunnen beginnen! Wees er snel bij, want de plaatsen zijn beperkt.

08-03-13  Wandelzoektocht 27/04/2013

LRV Langdorp organiseert een wandelzoektocht op 27/04/2013. Een bewegwijzerde route met een aantal leuke opdrachten. Lunchpakket inbegrepen + mogelijkheid om achteraf nog iets lekker te eten en drinken.

14-02-13  TREK/Equirencontre 16/17/18/ Augustus 2013

Ons jaarlijks feestje gaat deze keer door in de Provincie Antwerpen, meer bepaald in de Noorderkempen. In het agrarisch drop Merksplas ligt een idyllisch kampterrein en verblijf, vooral gekend bij jeugdbewegingen. De Esberg leunt aan bij het Graafsbos en ligt vlakbij de Nederlandse grens. De voormalige landloperskolonies van Merksplas en Wortel, een uniek stukje erfgoed, liggen ook in de buurt.

08-02-13  Trek4Youth 09/05/2013-12/05/2013

De jaarlijkse Trek/Equirencontre (3-daagse happening voor wandelruiters) kent steeds een groot succes, ook bij de jeugd. Reeds vele jaren trekken de jongeren van Enter VVR gedurende een week samen naar deze bijeenkomst. Een week op vakantie met je eigen paard, vele vrienden en vriendinnen, trekken door de natuur en natuurlijk ook 's avonds veel plezier... het is telkens een ervaring om nooit te vergeten.

09-10-12  VVR-Magazine

De volgende editie van het VVR-magazine is de deur uit. In deze editie tal van boeiende artikels, met onder andere:
- Wie ging er naar de Trek in Rahier?
- Onze verzekering!
- Nieuwe cursussen
- Paardrijden aan de kust


 

23-05-2012
TREK4YOUth in Oud-Heverlee! Een geslaagde eerste editie!
De allereerste editie van TREK4YOUth was in het begin voor ons allen best spannend , maar dankzij het warme onthaal van onze begeleiders waren alle deelnemers en trouwe viervoeters al snel op hun gemak. Het was indrukwekkend hoe een groot stuk weiland op enkele uurtjes werd omgetoverd tot een combinatie van paddocks , tenten , trailers en zeker niet te vergeten de opgetogen sfeer van alle aanwezige mensen , paarden/pony's en honden.

De avond was al snel aangebroken en de groepen waren verdeeld dus het was tijd voor het avondmaal. Na een klein woordje en lekkere pasta , was het tijd voor een quiz (die per toeval over paarden ging). Een uitstekende manier om elkaar voor te stellen en wat beter te leren kennen. Er hing een positieve maar competitieve sfeer en iedereen vermaakte zich. Na de quiz snel tandjes poetsen en onder de wol om voldoende uitgerust te zijn want er stonden enkele drukke dagen voor de boeg.

De volgende ochtend om 8 uur was iedereen al snel uit de veren voor het ochtendritueel, allen tezamen de paarden hun ontbijtje te bezorgen (met de bijhorende "ploem ploem ploem" door de micro). En vervolgens na ons ontbijt was het tijd om aan de paarden/pony games te beginnen. De bedoeling was om verschillende uitdagingen aan te gaan in groep te paard , telkens tegen een andere groep. Het waren ontelbare opdrachten, de perfecte training voor jou en je paard en vooral ook om de groepssfeer te bevorderen. Na een korte middagpauze werd het tijd om de bossen in te trekken en het terrein een beetje te verkennen. Het was gewoonweg genieten van de eerste tot de laatste hoefstap. De drafjes en galopjes, gecombineerd met vriendschap, goed weer en een prachtige omgeving was super! Nadat de paardjes weer stonden te grazen en wij een verfrissende douche namen, kreeg iedereen tijdens het avondmaal een uitgebreide uitleg van het avondspel. Nadat de deelnemers in vier groepen verdeeld waren, kon het spel in het donkere bos beginnen. De bedoeling was om per groep een gestolen paard terug te stelen. Een spannende opdracht, gelachen dat we hebben! Nogmaals proficiat aan de winnaars die hun paard als snelste wisten te redden!

En zaterdag was het na ons ochtendritueel (ploem ploem ploem) al snel tijd om de zadeltassen van onder het stof te halen en om de drinkbussen te vullen voor een grote dagtocht. Onvoorstelbaar hoe een prachtige tocht we hadden. Enkele stevige galopjes ontbraken er zeker en vast niet aan. Rond de middag kwamen alle groepen weer samen op een mooie locatie tussen de bossen om te lunchen en met veel dank aan het weer was er ook de mogelijkheid om wat te genieten van het zonnetje. Na de uitgebreide stop was het weer tijd om de tocht verder te zetten en om nog een laatste keer te genieten van de wandeling. Heeeeeeeeeeerlijk was de tocht, en dat mag ik zeker en vast in naam van de hele bende zeggen. s'Avonds na het eten was het tijd om de acts van alle groepen te zien, die waren één voor één fantastisch! En na deze acts was het tijd om de feestneuzen boven te halen , fiestaaaaa! Het was een knaller van een feestje en daarna werd er nog even nagepraat over het kamp in de beruchte "rode camion".

De ochtend daarna moesten enkelen toch even de moed bijeen rapen om de paardjes eten te geven en in te pakken... Na het ontbijt nog een uitgebreid dankwoordje en spijtig maar helaas was er een eind gekomen aan deze prachtige dagen. Ik denk dat iedereen met een positieve blik terugkijkt op het kamp. Graag wil ik dus nogmaals de sponsors , vrijwilligers , begeleiders en vooral Katrien bedanken om ons allemaal de kans te geven van nieuwe vrienden te maken , een mooie tijd te beleven en veel nieuwe ervaringen op te doen, ik kan niets anders zeggen dan dat jullie een voor een geweldig zijn en een gouden hartje hebben, chapeau! Ik zou zo zeggen: op naar de volgende editie!!!

Sean Persoons (VVR Klein-Brabant)

      
 

© Ruiterpaden | Design: Pweb-solutions